PUTIN IZGUBIO ŽIVCE, OSUO PALJBU PO AMERIKANCIMA! Bez PARDONA im PORUČIO OVO, ori se PLANETA POSLE NJEGOVIH REČI!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube/ Daily Mail

TEŠKE REČI

PUTIN IZGUBIO ŽIVCE, OSUO PALJBU PO AMERIKANCIMA! Bez PARDONA im PORUČIO OVO, ori se PLANETA POSLE NJEGOVIH REČI!

Putin je sugerisao da Vašington želi da spreči jake konkurente da uđu na američko tržište i opisao je pristup SAD kao „nelojalnu konkurenciju“.

Objavljeno:

Američke vlasti su uvele carine na električna vozila (EV) kineske proizvodnje jer su postala bolja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji za novinare tokom dvodnevne posete Kini.

„Nažalost, kako svet danas funkcioniše, ponekad se javljaju situacije vezane za nelojalnu konkurenciju. Ovako su Amerikanci nedavno uveli tarife na kineski električni transport, na električne automobile“, rekao je on.

"Zašto? Zato što su kineski automobili postali bolji“.

Čim se neka druga zemlja pojavi kao proizvodna sila i postane konkurentnija, ona je potisnuta i u SAD i u EU, tvrdi Putin.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/ Daily Mail

Američki zvaničnici su više puta opisivali Kinu kao najvećeg američkog „konkurenta“, dok su pooštravali ekonomska ograničenja protiv zemlje.

Ranije ove nedelje Vašington je povećao carine na kinesku robu vrednu 18 milijardi dolara, uključujući električna vozila, baterije, čelik, aluminijum, kritične minerale, solarne ćelije, dizalice i medicinske proizvode, dok je zadržao carine na preko 300 milijardi dolara robe koju je nametnuo prethodni predsednik SAD Donald Tramp.

Carine na kinesku robu su značajno povećane za vreme Trampa.

Kineski zvaničnici su više puta osuđivali američku trgovinsku i tehnološku politiku, opisujući je kao „ekonomsko maltretiranje“. Kineska vlada je preduzela nekoliko kontramera kako bi uzvratila na američke sankcije. Među njima su i ograničenja izvoza strateških sirovina koje se koriste u odbrambenim tehnologijama, elektronici i čistoj energiji.

Međunarodni monetarni fond upozorio je prošle nedelje da eskalirajući trgovinski rat između Vašingtona i Pekinga preti globalnom ekonomskom rastu.

Bonus video:

01:14

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ PARIZA: Francuska poslala JAKE SPECIJALNE SNAGE, Makron opet pozvao na sastanak pod nazivom HITNO!

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.